Заради последните 12 години от развитието на България нямаме доверие да

...
Заради последните 12 години от развитието на България нямаме доверие да
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Правителство на всяка цена не е работеща формула

Заради последните 12 години от развиването на България нямаме доверие да тръгнем с държавно управление с представители и на ГЕРБ. Затова за нас единственият работещ вид да се преодолее недоверието е кабинет на малцинството, който да е подсилен от повече партии. Колегите от ГЕРБ не са дали знаци против лицата в нашия кабинет, а против това, че няма политически лица от тяхната партия. Правителство непременно не е работеща формула, в случай че просто поставиш пионки, на които различен да казва какво да вършат. Това съобщи някогашният народен представител от Продължаваме промяната- (ПП-ДБ) Лена Бориславова  Лена Бориславова Лена Бориславова е родена на 8 октомври 1989 г. Завършила е право в Софийски университет и в предаването " На фокус " по Нова телевизия.

" Вместо да чакаме, слагаме картите на масата с предложение по какъв начин да се обезпечи болшинство. Предложихме ротационното посланичество. Предложихме управническа стратегия и кабинет, с цел да могат ГЕРБ да вземат своето решение. Нито за секунда не сме подвеждали българските жители или ГЕРБ каква е нашата позиция. Ако партията на Борисов счита, че има по-добра реализация на първия мандат, да покажат какъв е той ", съобщи Бориславова.

Тя добави, че Демократична България са предложили шест индивида в кабинета " Денков ", защото това е тяхната електорална тежест.

По думите ѝ позицията на Политическа партия е останала непроменена.

" Трябва да търсим решения, не да се оплакваме и да упрекваме всички останали, че са отговорни. Визирам няколко от сътрудниците от ГЕРБ, в това число Борисов, който се развика на медиите. Ние сме подготвени да беседваме за управническа стратегия. Хем не я харесват, хем я утвърждават на 99%. Искаме да чуем техните мнения и да разберем каква е тяхната управническа стратегия. Да предложиш всички общински планове първо да минават през комисия в Народно събрание е тъкмо противоположното на корупцията ", разяснява тя.  

Според нея е извънредно време да се одобряват основните закони, свързани със правосъдната промяна.

" Още тази седмица Народно събрание би трябвало да стартира стъпки, с цел да покаже, че вижда България като съвременна страна с надзор над всички. Невъзможни са компромисите с полезностите и обещанията ни, това включва и препоръчаните министри в кабинета " Денков ". Асен Василев съумя върху чужд бюджет и в изискванията на няколко рецесии да докара бюджетният недостиг до под 3%. Не можем да сложим за финансов министър самостоятелен специалист, тъй като единствено на Василев имаме доверие, че няма да се поддаде на изкушението да е идващия в листата " Магнитски ". Нашите водачите отстъпиха обратно и показахме експертност, съчетана с политическа отговорност ", съобщи Бориславова.

Тя изрично отхвърли да има обособени диалози сред Демократична България и ГЕРБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР